Festival Buitenskamers

Christoffel Huiskamerconcerten en ECI cultuurfabriek hebben een mooi nieuw initiatief genomen om de klassieke muziek in Roermond te promoten.

Na een geslaagde opening van ons nieuwe seizoen in de Boschmolenplas heeft ons volgende evenement ook al plaatsgevonden. Onder de naam Buitenskamers werd van 3 t/m 6 oktober het Kamermuziekfestival 2019 Roermond gehouden. In dat kader vonden een aantal concerten plaats.

Buitenskamers stelt zich tot doel de krachten op het gebied van Klassieke Muziek in Midden Limburg te bundelen, het publieksbereik te vergroten en de positie van Klassieke Muziek te versterken. Buitenskamers biedt speciale aandacht voor jong talent en talentontwikkeling, als ook de inrichting van een online platform voor Klassieke Muziek.

Het festival werd op vrijdag 4 oktober om 19.30 uur geopend in de ECI cultuurfabriek met het ensemble Pynarello. En Alliance was erbij! Pynarello gaat als een wervelwind door de klassieke porseleinkast. Klassieke muziek kan anders; avontuurlijker, spontaner en directer. Zonder dirigent, zonder bladmuziek. Oude noten worden afgestoft en nieuwe muziek rockt de honderden jaren oude instrumenten uit. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment. De Alliance leden werden ontvangen bij Restaurant One, inmiddels een gevestigde naam in de Michelin sterrengids. Voor aanvang van de voorstelling werd een voor- en hoofdgerecht geserveerd. En later op de avond het dessert, ook bij Restaurant One. Kortom; een avond vol culinaire en culturele klasse! Bekijk hieronder de foto's.

Nieuwsarchief

Theaterconcert DO

24 januari 2020

Na de nieuwjaarsreceptie stond vrijdag 24 januari jl. alweer de eerste culturele activiteit van dit jaar op het programma. Waar anders dan in de ECI Cultuurfabriek hebben wij kunnen genieten van een prachtig theaterconcert van zangeres DO.

Nieuwjaarsreceptie 2020

8 januari 2020

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie bij Kasteeltje Hattem hebben we gezamenlijk getoost op een mooi, gezond en succesvol 2020. Een jaar vol met mooie en bijzondere Alliance bijeenkomsten. En dat Alliance niet stil staat, bleek wel uit de introductie de nieuwe uitstraling van Alliance.

Bezoek Rabobank

14 december 2019

De laatste bijeenkomst van 2019 vond plaats bij de Rabobank Roermond-Echt te Herten. We kregen een mooie presentatie van directievoorzitter Harry Lempens over de ambities van de Rabobank op maatschappelijk vlak.

B2B meeting

14 november 2019

Samen met Concordia organiseerde wij voor onze leden en sponsoren van Concordia een gezellige B2B meeting waarbij Tom van ’t Hek als gastspreker fungereerde. 

Nieuwbouwproject Manhattan

10 oktober 2019

Aan de kop van de Maashaven verrijst het exclusieve Manhattan Urban Residence. Alliance kon al een kijkje nemen op het hoogste punt. Wat een uitzicht!

Festival Buitenskamers

4 oktober 2019

Christoffel Huiskamerconcerten en ECI cultuurfabriek hebben een mooi nieuw initiatief genomen om de klassieke muziek in Roermond te promoten.

2019-2020: Seizoensopening

6 september 2019

Ons nieuwe seizoen werd op een heerlijke nazomer geopend in de Boschmolenplas te Panheel.